fbpx
Humboldt centro de idiomas Barcelona

Política de galetes

  /  Política de galetes

Política de galetes

Les galetes o el dispositiu d’emmagatzematge i recuperació de dades i equips terminals són un fitxer que un lloc web envia al navegador de l’usuari i que s’emmagatzema automàticament en el seu terminal perquè el lloc web en qüestió pugui consultar l’activitat prèvia de l’usuari i «reconèixer-lo».

Les galetes poden recordar altres tipus d’informació personal, com ara la contrasenya d’un usuari, perquè no hagi de tornar a escriure-la cada cop que visita el mateix lloc, o bé les seves preferències pel que fa a la configuració d’un lloc web (idioma, resolució de pantalla, entre altres).

Les galetes són essencials per al funcionament d’Internet, ja que aporten molts avantatges en la prestació de serveis interactius i faciliten la navegació i la usabilitat del web. Les galetes no poden danyar el seu equip i el fet que estiguin activades ajuda a identificar i resoldre els errors.

En definitiva, una galeta només és una successió de dades de navegació que s’emmagatzema a l’equip de l’usuari i que els llocs web detecten i reconeixen per «recordar» aquesta navegació.

Tot seguit, proporcionem més informació sobre l’ús de galetes al nostre lloc web, tot distingint entre:

Galetes pròpies o «d’origen»: són les que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix titular del lloc web.

Galetes de sessió: són unes galetes dissenyades per recopilar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a un lloc web i caduquen en finalitzar la sessió. La informació obtinguda per mitjà d’aquestes galetes serveix per analitzar pautes de trànsit al web. A la llarga, això permet proporcionar una millor experiència per millorar el contingut i facilitar-ne l’ús.

Galetes permanents: són unes galetes en què les dades continuen emmagatzemades al terminal, s’hi pot accedir i es poden tractar durant un període definit pel responsable de la galeta. En general, es fan servir per facilitar els diferents serveis que ofereixen els llocs web.

Les galetes de tercers, com ara les que fan servir les xarxes socials o els complements externs de contingut. En aquest lloc web es fan servir les galetes del proveïdor Google.

Les galetes analítiques són les que permeten que el seu responsable faci el seguiment i l’anàlisi de la conducta dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades. En aquest lloc web es fan servir les galetes del proveïdor Google.

Les galetes de publicitat conductual són les que emmagatzemen informació sobre la conducta dels usuaris, obtinguda gràcies a l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet elaborar un perfil per mostrar publicitat personalitzada. En aquest lloc web es fan servir les galetes del proveïdor Google.

Garanties complementàries – gestió de galetes:

Tots els navegadors d’Internet permeten limitar la conducta d’una galeta o desactivar les galetes a la configuració o les opcions del navegador. Els passos per fer-ho són diferents per a cada navegador. Al menú d’ajuda del navegador es poden trobar instruccions.

Molts navegadors permeten activar un mode privat amb el qual les galetes sempre s’esborren després de la visita. En funció del navegador, aquest mode privat pot tenir noms diferents. A continuació, es pot trobar una llista dels navegadors més habituals amb un enllaç a la configuració de galetes i els diferents noms d’aquest «mode privat»:

 • Internet Explorer 8 i superior; InPrivate
  http://windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
 • Safari 2 i superior; Navegació privada
  http://support.apple.com/kb/ht1677?viewlocale=es_es&locale=es_es
 • FireFox 3.5 i superior; Navegació privada
  http://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
 • Google Chrome 10 i superior; Incògnit
  https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=es