fbpx
Estudiar online

2019-2020 Projecte mobilitat Adelante 2.0

  /  Aprendre idiomes   /  Viure i treballar a Alemanya

Viure i treballar a Alemanya

Anar a un altre país a viure i treballar, per exemple, a Alemanya, és un repte. Suposa deixar la zona de confort a què estem acostumats, canviar rutines, aprendre un altre idioma, altres costums…. Requereix un esforç per nosaltres. I suposa un gran desafiament per veure i experimentar altres maneres de viure, altres valors, una altra cultura….

Treballar i viure a un altre país?

 

En una paraula: Ens obre noves perspectives per créixer com a persones i professionals. Una gran oportunitat per trobar el teu camí.

Ànims!

El món s?ha fet molt petit. Podem fer-ho nostre.

Aquí us donem unes breus informacions perquè us ajudin en la vostra decisió personal sobre treballar a Alemanya.

Podeu trobar tota la informació sobre els projectes de mobilitat a la nostra pàgina web.

Per què treballar a Alemanya?

Gràcies al seu sistema de seguretat social, el seu sistema educatiu, la seguretat que hi ha al país, i fins i tot la multiculturalitat que hi ha a moltes de les seves ciutats, tu i la teva família podreu tenir accés a unes condicions de treball de qualitat a Alemanya.

El sou. La remuneració per la feina feta que s’obté a Alemanya és molt superior a la que podem trobar a Espanya o altres països europeus. Això, unit a les condicions de treball que es tenen a Alemanya, posicionen aquest país com a clau a l’hora de sortir del propi a buscar feina.

Què he de fer com a espanyol per treballar a Alemanya?

Com que és un país de la Unió Europea, està vigent l’acord de lliure circulació de treballadors i no és necessari permís de treball. Per buscar feina a Alemanya n’hi ha prou de tenir el DNI o passaport en vigor.

Per què hi ha tantes ofertes per treballar a Alemanya?

Alemanya té un gran problema demogràfic, una economia amb gairebé plena ocupació i alhora molt dinàmica.

Alemanya cal renovar-se. El nou Govern alemany busca fer front al desequilibri al mercat laboral i afrontar l’escassetat de mà d’obra en sectors clau de l’economia.

“L’escassetat de treballadors qualificats ja és tan greu que està frenant dràsticament la nostra economia”, va dir Christian Duerr, líder parlamentari del cogovern dels Demòcrates Lliures.

Segons Duerr, Alemanya requereix atraure uns 400.000 treballadors estrangers cada any per evitar les conseqüències de la manca de treballadors (veure ofertes de feina actuals).

“Només podem controlar el problema de l’envelliment de la població activa amb una política d’immigració moderna… Hem d’assolir la marca de 400.000 treballadors qualificats procedents de l’estranger com més aviat millor”, va afegir Duerr.